BAŞHEKİMİMİZ UZM. DR. RAMAZAN GENGÖRÜ ARTAN COVİD-19 VAKALARINA KARŞI UYARI VE TEDBİR ÇAĞRISINDA BULUNDU
22 Temmuz 2022

Bingöl Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Ramazan Gengörü artan Covid-19 vakalarına karşın vatandaşları uyardı ve tedbir almaya davet etti.

Son günlerde Bingöl’de vaka sayılarının arttığına vurgu yapan Başhekimimiz Gengörü, “Kovid-19 vaka sayıları ilimiz genelinde son zamanlarda hızlı bir artış sürecine girmiştir.

Genellikle şiddetli boğaz ağrısı, baş ağrısı, ateş ve vücut ağrısı şeklinde görülen vakalar hızlı bir şekilde bulaşma özelliği ile dikkat çekmektedir. Bu şikâyetlerle hastanemizin acil servisine başvuran hastaların sayısında artış gün geçtikçe devam etmektedir” dedi.

Hastanemiz Servis ve Yoğun Bakımları Hazır Halde Bekletilmektedir

Bu bulaşma hızının endişe verici olduğunu ifade eden Uzm. Dr. Ramazan Gengörü, “Şimdiye kadar hastanemizde yoğun bakımda veya servislerde yatarak tedavi görmek zorunda kalan ağır hasta sayımızda önemli bir artış olmasa bile bu bulaşma hızının devam etmesi durumunda önümüzdeki günler için kaygı duymaktayız. Bingöl Devlet Hastanesi olarak bütün imkânlarımız  seferber edilmiş, ihtiyaç halinde kullanılacak servis ve yoğun bakım yatakları hazırlıklı hale getirilmiştir.

Dönemsel olarak yaz ve tatil mevsimi olması, il dışından ve yurtdışından gelen akraba ve ziyaretçi sayısının artması gibi sebeplerle ilimizde nüfusun arttığı görülmektedir. Zaten hastanemizde normal hasta başvurusunun çok fazla olduğu düşünüldüğünde artan covid vakaları süreci daha da zora sokabilecektir.

Tüm bu sebeplerden hareketle vatandaşlarımızdan gerekli tüm tedbirlere uymalarını önemle rica ediyoruz. Toplu taşıma araçları, düğün, nişan, taziye vb. her tür kapalı ve kalabalık ortamlarda mutlaka tedbirlere uymalıyız. Gribal hastalık belirtileri olan vatandaşlarımızın kendilerini mutlaka izole etmeleri ve asla kalabalık ortamlara girmemeleri gerekmektedir” şeklinde konuştu.

“Randevusuz Aşı Olabilirsiniz”

Randevusuz aşının mümkün olduğunun altını çizen Gengörü, sözlerini söyle sürdürdü; “Bu süreçte etkinliği ve faydası net olarak ortaya konan aşılarımızın hatırlatma dozlarının yapılmasına da devam edilmekte olup, hastanemizde randevusuz olarak da vatandaşlarımız aşılarını olabilmektedirler.

Ayrıca gribal hastalık ve benzeri semptomları olan tüm hastalarımızda hastanemizde kovid testlerini yaptırabilmektedirler.

Lütfen komşularımıza ve çevremizdeki tüm insanlara saygının bir gereği olarak tedbiri elden bırakmayıp, herhangi bir semptomunuz varken asla toplum içerisinde bulunmayalım.

Özellikle büyüklerimizin, yaşlılarımızın virüse çok daha hassas olduğunu bilerek aşıları dahil onları koruma yönünde elimizden gelen tedbir ve çabayı gösterelim.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

White and Green modern Vaccine Covid-19 Poster (1).png