Altı Kez Açık Operasyon Geçiren Hastaya Laparoskopik (Kapalı) Operasyon Yapıldı
24 Haziran 2024

Hastanemiz hekimlerinden Genel Cerrah M. Aykut Dadaşoğlu ve Kadın Doğum Uzmanı Neslihan Dişçioğlu tarafından daha önce altı kez açık cerrahi müdahaleye maruz kalmış bir hastaya laparoskopik (kapalı) yöntemle başarılı bir şekilde cerrahi müdahale gerçekleştirildi.

Laparoskopik yöntemin uygulandığı hasta özelinde büyük avantajlar sağladığını ve daha hızlı bir iyileşme süresi sunduğunu söyleyen Uzm. Dr. Neslihan Dişçioğlu, yaptıkları operasyon ve içeriği hakkında şu detaylara yer verdi;

“Acil servise şiddetli karın ağrısı, ateş sebebi ile başvuran hastada yapılan değerlendirme ve muayenelerde ön tanı olarak ovarian abse ayırıcı tanıda ise apandisit düşünülerek cerrahi planlandı. Fakat hastanın daha önce üç sezaryeni, doğum sonrası karın içi kanama sebepli tanısal laparatomisi,  bir laparatomik ooferektomisi ve umblikal herni onarımı olmak üzere toplamda altı adet açık cerrahi yöntemle gerçekleştirilmiş karın ameliyatı vardı. Ameliyat öncesinde hastanın genel sağlık durumu ve ameliyat geçmişi göz önüne alınarak en uygun cerrahi yöntem belirlenmeye çalışıldı.  Geçirmiş olduğu cerrahilerin karın içinde oluşturduğu yapışıklıklar, laparoskopik yöntemle gerçekleştirilen yeni bir ameliyatı teknik olarak zorlaştırabilir. Ancak, laparoskopik yani kapalı yöntemin avantajları, daha az invaziv olması ve daha hızlı iyileşme süreci sunması gibi faktörlerle hastaya aktarıldı.

Laparoskopik ameliyatlar, geleneksel cerrahi yöntemlere kıyasla bir dizi avantaj sunar. Öncelikle laparoskopik cerrahi, genellikle daha küçük kesiler gerektirir. Bu, ameliyat sonrası izlerin daha az belirgin olmasını ve dolayısıyla estetik açıdan daha tatmin edici bir sonuç elde edilmesini sağlar. Ayrıca, küçük kesilerde ağrı genellikle daha azdır, böylece ameliyat sonrası rahatsızlık hissini azaltır.

Geleneksel ameliyatlara kıyasla, laparoskopik cerrahi genellikle daha hızlı bir iyileşme süreci sunar. Daha az doku hasarı olduğundan, vücudun iyileşme süreci daha hızlı başlayabilir ve hasta daha kısa sürede normale dönebilir.

Laparoskopik cerrahi sırasında kan kaybı genellikle daha azdır. Bu, ameliyat sırasında ve sonrasında komplikasyon riskini azaltır ve genel sağlık durumunun daha stabil kalmasını sağlar.

Laparoskopik ameliyatlar genellikle daha kısa hastanede kalış süreleri gerektirir. Daha hızlı iyileşme ve daha az komplikasyon riski, hastanın taburcu olmasını ve evde daha rahat bir iyileşme süreci geçirmesini sağlar.

Laparoskopik ameliyatlar, işe veya günlük aktivitelere daha hızlı dönmesini sağlayabilir. Daha az ağrı ve rahatsızlıkla, hasta normal yaşamına geri dönmek için daha az zaman harcar

Özetle daha hızlı iyileşme ve daha az rahatsızlık vaat eden bir yöntem olmasından ötürü hastamızda laparoskopik karın ameliyatı gerçekleştirdik. Ameliyat sonrası dönemde de bu avantajları hastamızda gözlemledik.”

“Başhekim Tatlı; Hocalarımızın Emeklerine Sağlık, Hastamıza Geçmiş Olsun”

Hastanemiz Başhekimi Uzm. Dr. Samet Tatlı, hekimlerimize teşekkür ederken, hastamıza da geçmiş olsun dileğinde bulunarak, “Hastanemizde bu şekilde özellikli hizmetlerin gün geçtikçe arttığına şahit oluyoruz. Hekimlerimizin başarılı çalışmalarını devam ettirmeleri için tüm imkanlarımızı zorluyoruz. Önemli olan vatandaşlarımızın daha kaliteli hizmet almasını sağlamaktır. İnşallah bu tür operasyonlar artarak devam eder. Tekrardan emeği geçen hocalarımıza, ekip arkadaşlarına teşekkür ediyorum. Hastalarımıza geçmiş olsun temennisinde bulunuyorum” dedi.