Hastanemizde Mesai Dışı Muayene Başladı
07 Aralık 2023

Hastanemizde yaşanan yoğun hasta trafiği nedeniyle bazı polikliniklerimiz mesai sonrasında da hizmet vermeye başladı.

Sağlık Bakanlığınca hayata geçirilen Beyaz Reform kapsamında, mesai dışı poliklinik hizmetlerinin verilmesi hastanemizde hayata geçirildi.

Özellikle Kardiyoloji, Ortopedi gibi yoğun hasta bakan polikliniklerin ilk etapta hizmet vereceği akşam poliklinik uygulaması ayrıca Radyoloji bölümünde de hayata geçirildi.

Yapılan değişikliklerle daha önce belirlenen kural ve kaidelerin değiştiğini anlatan Hastanemiz Başhekimi Uzm. Dr. Samet Tatlı, "Bu doğrultuda hem hizmet veren hem hizmet alanların daha fazla fayda elde etmesi sağlandı. Yeni uygulama ile vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu alanlardaki sağlık hizmetleri, mesai dışı saatlerde de oluşturulan ekiplerimizle verilmeye başlandı. Zaten geldiğimiz günden bu yana poliklinik sayımızı %40 oranında arttırdık. İlerleyen dönemlerde başka polikliniklerde de bu hizmeti sunacağız" dedi.

Tatlı, gündüz imkan bulamayanların da farklı zaman dilimlerinde muayene olabilme şansını yakalayabileceklerini vurguladı.

Hastanemiz Başhekimi Uzm. Dr. Samet Tatlı, Türkiye'de sağlık hizmetlerine erişimin, dünyanın birçok gelişmiş ülkesinden daha ileri bir seviyede olduğuna dikkati çekerek, şu bilgileri verdi:

"Ülkemizde sağlık kurumlarına müracaat oranları, birçok ülkeden daha fazla. Bu müracaatlarda da taleplerin yoğunlaştığı belli poliklinikler var. Uygulama, gündüz kliniklerde yoğunluktan dolayı randevu bulamayan ya da o saatlerde hastaneye gelemeyen, ilacını yazdıramayan, kontrollerini yaptıramayan vatandaşlarımızın, mesai saatleri dışında bu hizmeti alabilmelerine olanak sağlıyor. Aynı zamanda, hastanelerin hizmet kapasitesinin de daha da artırılmasına imkân tanınıyor."

Mesai saatleri dışında muayene Aralık’ta başladı

Tatlı, Aralık ayı itibarıyla en çok başvurunun olduğu polikliniklerde mesai saatleri dışında muayenelerin başladığını aktardı.

Uygulamanın yaygınlaşmasıyla polikliniklerdeki kapasitenin daha da artırılacağını ifade eden Tatlı, "Ciddi bir hekim kapasitemiz var. Nitelikli hekim kapasitemizle vatandaşlarımızın sağlık ihtiyacına yetişmeye çalışıyoruz. İmkânı olan çalışma arkadaşlarımızın da gündüz ürettiği hizmetle orantılı olarak mesai saatleri dışında da ek bir çalışma alanı oluşturuyoruz." diye konuştu.

Tatlı, şu an en çok muayene başvurularının yapıldığı alanlardan Kardiyoloji, ortopedi ve radyoloji alanlarında hizmet verildiğini ve talep doğrultusunda diğer polikliniklerde de uygulamanın başlayacağını bildirdi.

Tatlı, Radyoloji Polikliniğinde özellikle Dopller USG ve Meme USG randevu sürelerini azaltmayı amaçladıklarını ifade etti. Şu an da uzun süreli verilen randevuları sunmuş olduğumuz bu hizmetlerle bir haftaya düşürmeyi hedefliyoruz ifadelerini kullandı.

Mesai sonrası çalışacak kliniklerdeki hizmet saatlerinin değişiklik gösterebildiğini belirten Tatlı, "Bazı kliniklerimiz 17.00-20.00, bazıları 17.00-22.00 arasında olabiliyor. Yine bazı polikliniklerimiz bu saatlerde bir poliklinik bazıları ise dokuz poliklinik açabiliyor. Bu hem vatandaşların hem hizmet verecek sağlık ekibinin talebine göre değişebiliyor." dedi.

Tatlı, mesai saatleri dışında hizmet alımı için yine Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden işlem yapılabileceğini aktararak, "Vatandaşlarımız 182'yi arayarak başvuru yapabilir ya da MHRS üzerinden yapabilir. Vatandaşımız sisteme girip, hastaneyi seçerek, mesai saatleri ya da mesai saatleri dışındaki başvuru kısmına ulaşıyor ve kendilerine uygun olanı seçerek randevusunu alabiliyor." bilgisini verdi.

Başhekim Tatlı, mesai saatleri dışında hekimin isteyeceği bazı tetkiklerin de yine aynı saatlerde hastanede yapılabileceğini ifade ederek, "Hekimin istem verdiği kan, idrar tahlilleri gibi temel tetkikler ve görüntüleme tetkikleri yapılabilecek, ileri seviye işlemler için ise randevu verilebilecek." dedi.

Başhekim Tatlı, Mesai saatleri dışında Poliklinik hizmeti veren, bu fedakarlığı yapan hekimlerimize teşekkür ederek sözlerini noktaladı.
aaaa
poli2