Hastanemizde İlk Kez Narkozsuz Klavikula Ameliyatı yapıldı
05 Aralık 2023

Son zamanlarda özellikli ameliyatların sıklıkla yapıldığı hastanemizde son olarak narkoz verilmeden klavikula (köprücük kemiği kırığı) ameliyatı gerçekleştirildi.

Hastanemiz hekimlerinden Anestezi Uzmanı Ahmet Demirdağ’ın Sorumlu Anestezi Uzmanı olarak bölgesel anestezi gerçekleştirdiği ameliyatı, Ortopedi Uzm. Dr. Mehmet Çakır gerçekleştirdi.

İleri düzey kalp yetmezliği bulunan ve bir gün öncesinde de aktif epilepsi(sara nöbeti) nöbeti geçiren hastamıza genel anestezi (narkoz) uygulaması çok riskli olduğundan bölgesel anestezi (uyuşturma) uygulaması ile narkoz verilmeden klavikula (köprücük kemiği) kırığı operasyonu Bingöl Devlet Hastanemizde ilk defa yapılarak başarılı bir ameliyat gerçekleştirilmiştir. Bu uygulama sayesinde bu tür hastalıkları bulunan kişilerde daha az riskle ameliyat olabilme imkanına kavuşmuştur.

Yapılan bu bölgesel anestezi uygulamasından sonra hastanın yaklaşık 12 saate kadar ameliyat ağrısı olmayıp ameliyat işlemlerinden sonra ki ağır ağrı kesicilere ihtiyaç duymaması bölgesel anestezi uygulamasının etkinliğini de göstermektedir.

Ameliyatı gerçekleştiren doktor ve ekibini tebrik eder, hastamıza acil şifalar dileriz.
sds