BİNGÖL DEVLET HASTANESİNDE BİR İLK DAHA Hastanemiz anjiyografi laboratuarın da bir ilk olarak karotis (şah damarı) anjiyografisi başarılı bir şekilde gerçekleştirilmiştir.
21 Şubat 2022

kalp.jpgBİNGÖL DEVLET HASTANESİNDE BİR İLK DAHA
Hastanemiz anjiyografi laboratuarın da bir ilk olarak karotis (şah damarı) anjiyografisi başarılı bir şekilde gerçekleştirilmiştir. Karotis damar tıkanıklıkları ülkemiz de ve dünya da inmenin en önemli sebeplerinden birisidir. Hipertansiyon, diyabet, kolesterol yüksekliği ve sigara damarların tıkanmasın da başlıca sebeplerdir. Bu hastalara anjiyografi yapılarak damar tıkanıklığının saptanması ve uygun olan hastalarda da stent takılarak tedavi edilmesi inmeden korumada modern ve etkili bir tedavi yöntemidir. Hastane yönetimi olarak tüm kardiyoloji ekiplerimize teşekkür ederiz...