Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü tarafından kamu kaynakları kullanılarak hastanemize kazandırılan yüksek teknoloji ile donatılmış MR Cihazı faaliyete geçti.
Başhekimimiz Uzm. Dr. Ramazan Gengörü ve İdari ve Mali İşler Müdürümüz Zülküf Bağbars yeni açılan MR birimine ziyarette bulunarak, yeni cihazı yerinde izleyip, çekimlerini inceledi.
Böylesi önemli bir hizmetin memleketimize ve hastanemize hayırlı olmasını dileyen Başhekimimiz Uzm. Dr. Ramazan Gengörü, “Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü tarafından kamu kaynakları kullanılarak hastanemize kazandırılan hastanemize kazandırılmış olan bu MR Cihazı, alanında en yüksek teknolojiye sahip cihazlardan biri olmakla birlikte son derece modern ve kullanılışlı bir yapıya sahip. Cihazı kullanacak personelimiz tüm gerekli eğitimlerini tamamladı ve cihazımız artık vatandaşlarımıza hizmet veriyor. İlimize ve hastanemize hayırlı olmasını diliyorum.” İfadelerini kullandı.
Yeni Cihazın Özellikleri
Yeni nesil geniş hasta tüneli açıklığına sahip 1.5 Tesla sisteminin olduğu, yapay zekâ programıyla desteklenen MAGNETOM Altea ile çekimlerin süresi kısalıyor, hızlı ve etkin teşhis konulabiliyor. Ambiance (ses ve görüntü) sistemi olması sayesinde özellikle çocuk hastalarımız için maksimum hasta konforu sağlıyor, MR çekimleri maksimum memnuniyet ile tamamlanabiliyor.
Klostrofobisi ve aşırı kilosu olan hastalarda konforlu MR çekimi
MAGNETOM Altea, Siemens’in Biomatrix ve çekim teknolojisi sayesinde MR ile ilgili tüm bilinenleri temelden değiştiriyor. Tam güven veren birinci sınıf 1.5 Tesla Geniş Hasta Tünelli üstün MR tarayıcısı ile hasta memnuniyeti en üst düzeyde sağlanabiliyor. MAGNETOM Altea, kas-iskelet sistemi, nörolojik, kardiyak ve onkolojik görüntülemede son teknoloji ürünü imkânlar sağlıyor.
Ambiance Sistemi Sayesinde Çocuklar Artık MR’dan Korkmuyor
Hastanın uzandığı tünelin 70 cm'lik genişliğe sahip olması, baş-boyun bölümünün açılabilmesi; kapalı alan (klostrofobi) korkusu, aşırı kilo problemi ya da sırt üstü yatma problemi olan hastaların sorun yaşamadan MR çekimi yapabilmesine yardımcı oluyor. Ambiance (ses ve görüntü) sistemi ise çocuk hastalar açısından önemli bir avantaj sağlıyor. Ses ve görüntü sistemi sayesinde çocuk hastalarımızın dikkatini bir yöne toplayabiliyor, böylece çekimler keyifli ve eğlenceli bir hale dönüşebiliyor.
Hızlı Çekim, Güvenli ve Etkili Teşhis
Hasta konforunu artıran MAGNETOM Altea’nın, Biomatrix ve çekim teknolojisinin sağladığı faydaların bazıları şöyle:
- Hastayı tanır
- MR çekimini hastanın fizyolojik işaretlerine göre adapte eder
- Hastanın vücut yağ, kas, su oranlarına göre en iyiçekim parametrelerini otomatik oluşturur
- Kişiye özel MR çekimi yapar
- Yeni nesil MR çekim hızlandırma yöntemi olan Turbo Suite teknolojisi ile standart MR’lara göre yüzde 50’ye varan oranlarda çekim süresini kısaltır
Daha Yüksek Çözünürlük Farkı
MAGNETOM Altea, standart MR tarayıcılarına göre yüksek kanal sayısı yardımıyla dört kata kadar daha fazla sinyal toplama özelliğine sahiptir. Bu özelliği ile hastalar, tüm vücut bölgelerinin çekimlerinde detaylı ve en yüksek görüntü kalitesine kavuşur.
Dünyadaki en yüksek kanal sayısına sahip meme koili yüksek görüntü kalitesine sahip meme çekimi yapılır.
Yüksek sinyal gücü sayesinde küçük lezyonlar saptanır.
Tarama Alanında Yüksek Performans
Siemens'in en modern cihazı olan MAGNETOM Altea, manyetik rezonans tomografisi ile standart cihazlara kıyasla tıbbın birçok branşında, her türlü taramada yüksek performans sağlar:
Ortopedi: Omuz, dirsek, el, kalça, diz, el-ayak bileği, ayak, servikal omurga, torasik omurga, lomber omurga
Nöroloji: Baş, beyin damarları, boyun damarları
Kulak Burun Boğaz: Paranazal sinüsler, orta/iç kulak, boğaz muayeneleri, lenf düğümleri
Onkoloji: Akciğerler, karın muayeneleri, göğüs/karın/bacaklarda damar görüntüleri, lenf düğümleri
Jinekoloji: Pelvis/kadın genital organları,meme, lenf bezleri
Üroloji: Böbrekler, mesane, kasık, erkek genital organları, lenf bezleri
Abdominal incelemeler: Difüzyon, dinamik ve yüksek rezolüsyonlu karaciğer, karaciğer yağ ve demir yükü ölçümü, pankreas, multiparametrik prostat, pelvis incelemeleri, MR kolanjiografi, MR ürografi
Anjiografik incelemeler: Kontrastlı ve kontrastsız kranial MR venografi, arteriografi, karotisvertebral arterler, pulmoner arterler ve aortogram, abdominal aorta ve selektif olarak aorta dallarına ait renal, çölyak, mezenterik arterlerin değerlendirilmesi, periferal arterler ve brakial arter incelemeleri
Spinal incelemeler: Kontrastlı ve kontrastsız servikal, torakal, lomber ve sakral
Kranial incelemeler: Kontrastlı ve kontrastsız beyin, hipofiz, orbita, temporal kemik
Kardiyak incelemeler: Fonksiyonel, morfolojik, perfüzyon, T1 T2 haritalama