Bingöl'de İlk Kez Omuz Protezi Ameliyatı Yapıldı
06 Kasım 2023

Bingöl Devlet Hastanemizde ilk defa bir hastamıza omuz protezi ameliyatı yapıldı .81 yaşındaki hastamıza omuz ekleminde kireçlenme nedeniyle daha önce başka hastanelerde çeşitli nedenlerle gerçekleştirilemeyen ameliyat, ekibimizin özverili çalışması ile hastanemizde başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.
Ameliyatı gerçekleştiren Op. Dr. Kadir İsmail Dere, "Protez ameliyatları sıklıkla diz ve kalça eklemindeki kireçlenmeye bağlı gerçekleştiren ameliyatlardır. Ancak bu eklemler dışında daha az olarak da diğer eklemlerde protez ameliyatı yapılabilmektedir. Bu hafta ameliyatını gerçekleştirdiğimiz hastamıza omuz ekleminde kireçlenme ve eklemi hareket ettiren kaslarda onarılamayacak düzeyde yırtık olması nedeniyle ameliyat önerdik. Gerekli hazırlıkları tamamlandıktan sonra ameliyatımızı başarılı bir şekilde gerçekleştirdik.

Ortopedi ve Travmatoloji ekibi olarak önceliğimiz hastanemizde yapılabilecek Ortopedi ve Travmatoloji ameliyatlarını yaparak hastalarımızın çevre illere sevkini azaltmaktır. Nitekim daha önce çok nadir yapılan birçok Ortopedi ve Travmatoloji ameliyatı şu an hastanemizde gerçekleştirmekteyiz. " ifadelerini kullandı.
"Amacımız Her Gün Daha Gelişmek"
Hastanemizde bu tür operasyonların artarak gerçekleştiğini ifade eden Başhekimimiz Uzm. Dr. Samet Tatlı, "Göreve başladığımız günden bu yana hastalarımızın ihtiyaç duyduğu hizmetleri burada sunarak çevre illere sevkleri azaltmaya çabalıyoruz. Bu kapsamda poliklinik sayılarımız, uzman sayılarımız artarken özellikli ameliyatlar için de her türlü imkanı sağlamaya özen gösteriyoruz. Her geçen gün gelişen bir hastane olmayı amaçlıyoruz. Bu tür ameliyatların artarak devam edeceğini umuyor bir kez daha doktorumuza ve ekibine teşekkür ediyorum. Hastamıza da acil şifalar diliyorum" diye konuştu.
Başhekimimiz ve idarecelirimiz ameliyat olan hasta Kumriye Tekingündüz'ü serviste ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundular.
WhatsApp Image 2023-11-06 at 11.41.50.jpeg

WhatsApp Image 2023-11-06 at 11.41.51.jpeg