Hastanemizde ’Cumhuriyetin 100. Yılı Fotoğraf Sergisi’ açıldı
27 Ekim 2023

Sergiye İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Veysel Tosun, Bingöl Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Samet Tatlı ve idareciler katıldı.

’Türkiye Yüzyılı’nın başlangıcı olan cumhuriyetinin 100. yılı farklı etkinliklerle kutlanıyor. Bu çerçevede Bingöl Devlet Hastanesi’nde cumhuriyetin 100. yılı münasebetiyle ’100 yıldır aynı aşk ve heyecanla’ temalı fotoğraf sergisi açıldı.

Bingöl Devlet Hastanesi’ndeki etkinliğe katılan İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Veysel Tosun, cumhuriyetin ilk yıllarında sunulan sağlık hizmetlerine dair çok sayıda siyah beyaz fotoğrafın arşivlerdeki yerini aldığını belirterek, "Genç cumhuriyetin köy köy gezip tedavi yapan doktorları, fedakârca çalışan hemşireleri ve canla başla görev yapan sağlık çalışanlarının imkânsızlıklar içerisindeki mücadelelerine dair çok sayıda fotoğraf karesi bulunmaktadır. Tam 100 yıl sonra bugün, artık imkânsızlıklarla değil çağın en ileri teknolojileri ile ön plana çıkmaktayız. Binalar, teknolojiler, imkânlar değişse de sağlık çalışanlarının aşk ve heyecanı hiç değişmemiştir. Buradan ilhamla cumhuriyetin ilk yıllarında hizmet veren sağlık çalışanlarına ve sağlık hizmetlerine ait fotoğraflar günümüze uyarlanmıştır. Söz konusu fotoğraf sergisi Sağlık Bakanlığımızın koordinesinde 81 il ve 16 şehir hastanesinde açılacaktır. 27 Ekim Cuma günü 81 ilde eş zamanlı olarak sergi açılışı yapılacak olup fotoğraflar 27 Ekim-3 Kasım tarihleri arasında 1 hafta süreyle halkın ziyaretine açık olacaktır. 100 yıl önce tüm imkansızlıklara rağmen işini aşkla yapan o ruh hiç değişmedi.  Fedakarlıktan kaçınmayan, vatan borcudur deyip emek veren o karakter hiç değişmedi. Memleketimizin en uç noktasına dahi şifa götüren o heyecan hiç değişmedi. Genç cumhuriyetimizden bugüne değişen; sağlık sistemimizin olanakları, halkımıza sunduğumuz hizmetin gelişmesi ve ileri teknoloji sağlık tesislerimiz oldu. 100 yıldır aynı aşk ve heyecanla memleketin dört bir yanına şifa oluyoruz, umut oluyoruz! Cumhuriyetimize hayat veriyoruz! Cumhuriyetimizin 100. Yılı Kutlu Olsun” ifadelerini kullandı.

WhatsApp Image 2023-10-27 at 16.31.04.jpeg
WhatsApp Image 2023-10-27 at 16.31.06.jpeg