Bingöl Devlet Hastanesi’nde bir ilk daha..
22 Şubat 2022

Bingöl Devlet Hastanesi’nde bir ilk daha...
Kifoz(kamburluk) ve skolyoz(omurga eğriliği) gibi omurga deformite ameliyatları hastanemizde yapılmaya başlanmıştır. Yaklaşık 95 derece torakal kifozu(kamburluk) olan(normali 20-40 derece arasıdır) hastamızın şiddetli sırt ağrıları mevcuttu. Konservatif(ilaçla ve fizik tedaviyle) tedaviden fayda görmeyen hastamızın omurgasına vidalar ve titanyum çubuklar yerleştirilerek omurga normal hale getirildi. 1 gün takip amaçlı yoğun bakım sonrası servise alınan hasta ertesi gün yürümeye başladı. Hastaların felç riski yüzünden yapmaktan çekindiği bu ameliyat için nöromonitorizasyon ve tüm alt yapı imkanımız bulunmaktadır. Yaklaşık 5 saat süren ameliyatı yapan ortopedi uzmanımız Op.Dr.Serdar Demiröz’e ve ameliyat ekibimize teşekkür ediyor, hastamıza acil şifalar diliyoruz.